Bijna kampioen C2

Het verslag van Jan Grooten over hun beleving van de finale in Nieuwegein.

Bijna kampioen C2 maar wel een eervolle 2e plaats op de landsfinale in juni 2016, als start van het verslag en geeft tegelijk het gevoel aan waar de spelers hun beleving in hebben gestopt.

Het team bestaande uit Barry Floris Kees Bruijn en ondergetekende (jan Grooten) vertrokken op zaterdag 25-06-2016 om 07.15 uur met 2 auto’s richting Nieuwegein onder begeleiding van 2 zeer belangrijke schrijvers, Jan Beemsterboer en nestor Jaap Schoenmaker (bedankt mannen) Ruim optijd aangekomen en aangemeld, eerst maar eens een bakkie koffie gedronken waarna er gekeken werd waar er gespeeld diende te worden. Spiksplinternieuw materiaal dus daar kon het niet aan liggen, we moesten onze beste kunsten vertonen en laten zien dat we uit het juiste hout zijn gesneden, een eer hoog te houden.

Barry aan de bak in zijn 1e partij, vechten en zwoegen, 4 caramboles te kort en een verliespartij. Je bent even uit het lood geslagen maar komt sterker terug, winst in de volgende 2 partijen in 16 en 19 beurten, we tellen weer mee en laten meteen zien wie we zijn, levensgevaarlijke tegenstanders dus, als je het maar weet.

Kees Bruijn aan de bak, hij is in dit team altijd een vaste en zeer waardevolle kracht wat ook bleek uit zijn spel. Winst in alle 3 partijen 27, 30 en 23 beurten gebruikte Kees om zijn tegenstanders duidelijk te maken dat hij net zo glad is als de paling die hij hobbymatig rookt.

Jan had een moeilijke start, misschien een beetje spanning en verloor de eerste 2 partijen, beet op zijn tanden, zette zijn beste beentje voor en won de laatste in 29 beurten. Dit bleek genoeg voor de eerste plaats in de poule en de finale is een feit, kom maar op!!

Hoewel, onze tegenstanders zijn B.C. Maarland een team bestaande uit jonge spelers die in staat zijn hun partijen in 15 beurten uit te maken, dit wordt dus een zware dobber. Maar vooraf weet je het nooit en we starten alle drie tegelijk met onze partij. Jan had nu wel de wind eronder en sloopte als een echte Sombroeker zijn tegenstander in 21 beurten, de tegenstander kwam er 25 tekort en was teleurgesteld. Kees begon gedegen aan zijn spel en bleef bij zijn tegenstander tot aan de 50 caramboles. Boem!!, de jongeman waar kees tegen speelde kreeg tot 2 x toe de ballen heel mooi bij elkaar en maakte de partij uit in 22 beurten, nu was het kees die teleurgesteld zijn meerdere erkende.

Barry als laatste en met de zwaarste tegenstander, maar wat is nou een zware tegenstander en hoe ervaar je dat. In ieder geval moest deze jongeman de meeste caramboles maken en dat maakte hem gevaarlijk in de zin van zijn kunsten, hij kan dus best leuk biljarten. Niets van wat hiervoor geschreven is, is onjuist, de tegenstander van Barry was in 13 beurten uit en liet Barry met 55 caramboles achter.

De finale verloren, neen, we hebben een 2e plaats in Nederland bemachtigd op hoog niveau, genoten van alles eromheen en gesteund door nestor Jaap en Jan B (voor de kenners) wat wil je nog meer. Komend seizoen hebben we dus iets om voor te vechten en waarschuwen we onze tegenstanders alvast, mocht je in de C1 spelen (of gaan spelen) wij hebben plannen, kijk uit!!

Jan Grooten