Bandstootfinale van start

Proloog 😊

woensdag 3 april 2019 ( gehaktdag, ehhh biljartdag)

’s Morgens op tijd naar de zaal voor de gebruikelijke training en met vandaag een gezellige ambiance, want er was een tweede mogelijkheid tot het maken van foto’s van de leden die nog niet waren geweest. Dus een drukte van belang en tevens grote belangstelling voor de training.

Om 12:00 uur nog snel even een broodje met een glas melk in de zaal gegeten en vervolgens snel naar Hippolytushoef, waar wij, (Sombroek 9) de laatste wedstrijd van dit seizoen tegen Steeds Beter moesten afwerken. Hetgeen met wisselend succes aldus geschiedde. Daarna naar huis voor een snelle hap en hup, weer terug naar de zaal voor de clubkampioenschappen Bandstoten.

Nadat de wedstrijdleider, Ruud Schigt, de aanwezigen, belangstellenden, spelers, schrijvers en tellers een hartelijk welkom had geheten met een vriendelijk woord voor alle deelnemers van de dagdelen, werd het eerste kopje koffie met wat lekkers van onze sponsor Bakkerij Jonker, gepresenteerd en daarna konden we als spelers aan tafel.

Nico Gruijs mocht op tafel 4 tegen Jan Stoop aantreden en na een stroef begin (oorzaak wedstrijd nervositeit bij beiden) kon Nico de eerste wedstrijd winnen in 25 beurten; moyenne 1.200, Niet slecht, maar ook niet een daverende start. Op tafel drie won Hen Slooves in 17 beurten met een fantastisch moyenne van 2.235 van Peter Vermeij (toch ook geen kleintje). Good “old” Piet Woestenburg moest zijn meerdere erkennen in Rob Wijker (een gevaarlijke tegenstander) en Nico Zijp bond Jan Korver aan zijn zegekar in 20 beurten.

De tweede ronde:

Op tafel twee: Jan Korver tegen Rob Wijker en na (te) veel beurten kon Jan de eerste twee punten bijschrijven. Op tafel 3 een donderdag-onderonsje: Peter Vermeij (avond) en Nico Zijp (middag). Peter kon de wedstrijd niet echt naar zijn hand zetten, maar met een eindspurt van 10 caramboles in de laatste drie beurten wist Peter de partij tot een goed einde te brengen. Winst dus tegen Nico Zijp.

Tafel 4: Jan Stoop tegen Hen Slooves. Jan had de zenuwen beter onder controle en liet geen spaan heel van Hen. Jan opende met een serie van acht en Hen antwoordde met dezelfde score. Jan won de partij in 13 beurten. Moyenne 1.538; klasse gespeeld Jan.

Op tafel 1: Nico Gruijs tegen Piet Woestenburg. Lange tijd hielden ze elkaar in evenwicht, 11 beurten 18 – 18,  maar daarna liep Nico uit en met een serie van onder andere 8 wist Nico Piet te verslaan met een moyenne van 1.875.

Vrijdag de tweede dag van onze clubkampioenschappen Band. Aanvang 19:00 uur. Ik hoop dat de deelnemers door de leden van hun dagdeel worden gesteund.  Altijd leuk en gezellig. Tot vrijdag.

Deelnemer Nico Gruijs