Arbitercursus 20-11-2021 succesvol geslaagd

6 arbiters geslaagd voor het arbiter★ en 1 arbiter voor ★★

Heel lang is er gesproken over een groot te kort aan arbiters binnen ons District Noord West Nederland, vele brieven richting besturen van biljartverenigingen zijn er gestuurd. Hierop is hoopvol op gereageerd. 10 kandidaat cursisten hadden zich opgegeven. Helaas vielen er 2 door o.a. gezondheidsredenen af.          

B.V. Sombroek in Langedijk had deze keer hun prachtige lokaliteit ter beschikking gesteld, waarvoor dank. Onder begeleiding van docent Marieke Schigt werden 6 zaterdagmorgens intensief de theoretisch oefenstof van de S.A.R en Reglementen het eerste uur doorgenomen, daarna volgde de praktijk aan de biljarttafel.

De spontaniteit van de voorspelers in Libre, Bandstoten, Driebanden en Kader, na de gestelde vraag willen jullie het arbitercorps helpen, stonden deze direct voor de arbitercursus klaar. Waarvoor onze grote dank!

Het examen werd op zaterdag 20 november gehouden, aanvang 10.00 uur. Na een kopje koffie en voorstellen aan de examinator Ewald Holzhaus werd begonnen aan de theorie.  40 vragen moesten goed beantwoord worden en je mocht maximaal 10 fouten maken. 8 cursisten, keurig in arbiterskleding, begonnen aan het examen vragenformulier. Helaas viel 1 cursist af omdat deze 11 fouten had gemaakt.                            

Na de lunch werd om 12.25 gestart met het praktijk examen. Op 2 biljarttafels werd er gespeeld met wisselende arbiters, de examinator hield de arbiters goed in de gaten. De (examen) spanning was bij de arbiters te merken, kleine foutjes werden door nervositeit door de vingers gezien. Na alle kandidaat arbiters in praktijk te hebben beoordeeld werd om 15.30 uur het verlossen de woord door Ewald Holzhaus gesproken. Alle kandidaat arbiters waren geslaagd en hij bedankte de voorspelers en docent Marieke voor hun bijdrage hierin.

Hierna nam Marieke het woord en feliciteerde de geslaagden met het behalen van hun Certificaat Arbiter 1 en 2 en vertelde met leuke onderbouwingen dat ze een leuk team cursisten had die ze wel af en toe even moest vastpakken om ze goed neer te zetten voor de snijlijnen(met permissie voegde ze er aan toe). Hierna nam Paul Wansink Coördinator van de arbitercursus het woord en bedankte Ewald, de examinator voor zijn kundige beoordelingen, docent Marieke voor haar vaste beradenheid en enthousiasme iedereen te willen laten slagen en uiteraard ook de voorspelers voor hun spontane medewerking waarvoor dank.  Het sluitstuk was voor Ron Schellingerhout, voorzitter District NWN. Ron feliciteerde de arbiters en sprak zijn waardering uit voor de uitbreiding van het arbitercorps en hoopte dat er van deze geslaagde arbiters er een aantal doorgaan voor arbiter 2, ook bedankte Ron B.V. Sombroek voor het beschikbaar stellen van de locatie

Reizende reporter uit Slootdorp

Naschrift voorzitter arbiterscorps NWN

Beste geslaagden van de arbiterscursus,

Van harte gefeliciteerd met jullie behaalde resultaat en wat jammer dat één van de cursisten met slechts 1 punt te weinig niet aan het praktijkexamen mocht deelnemen, hopelijk bij een volgende gelegenheid een positieve herkansing.

Ik wens jullie allemaal ontzettend veel plezier bij het arbitreren in de praktijk en hoop dat vele van jullie het zo leuk gaan vinden dat ze de vervolgcursus naar twee- of driesterrenarbiter gaan oppakken.

Marieke en Paul, hartstikke bedankt voor het instrueren en organiseren van deze cursus en gefeliciteerd met het mooie resultaat.

Biljartvereniging Sombroek Langedijk, bedankt voor het beschikbaar stellen van jullie accommodatie en materiaal.

Met vriendelijke groet,

Arie Dick Muntjewerf

Voorzitter arbiterscorps NWN