Aanstaande zaterdag 20 november belangrijke gebeurtenis

Zaterdag 20 november is er van 10 tot 12.00 uur theorie-examen van de nieuwbakken arbiters. Van +/- 12.00 uur tot 15.00 uur wordt er het praktijkexamen afgenomen. 8 aspirant-arbiters, waarvan 2 clubleden van BV Sombroek, te weten Albert Hensema en Arie Krul leggen dit examen af. De 8 aspiranten krijgen bij goed gevolg de 1 ster uitgereikt. 1 dame volgt nu de opleiding voor 2 ster arbiter. 1 ster = Clubarbiter, 2 ster = Districtsarbiter

Het arbiterkorps versterken is echt nodig

Dat is natuurlijk fijn en niet alleen voor de arbitersvereniging maar ook voor onze biljartclub. Als je bij een wedstrijd een “echte” arbiter aan de tafel hebt dan hoef je niet echt op te letten of het goed gaat, dat doet hij voor je. Jij kunt je dan toeleggen op je spel en al je kunnen ten toon spreiden. 6 weken elke zaterdagochtend bezig zijn met je sport, de regels leren en ontdekken dat sommige dingen heel anders zijn dan gedacht. En dat niet alleen hun jezelf maar…… ook voor de mede clubleden die stuk voor stuk blij zijn dat “jij” als arbiter de regels kent en graag uit wil leggen als daar om gevraagd wordt.

Bij ons examen mogen helaas géén bezoekers komen vanwege CORONA

Verschillende “hoge” spelers uit de regio zijn uitgenodigd om de aspirant-arbiters met hun fijne en kundige spel te helpen het examen met goed gevolg af te leggen. Een echte examinator van de KNBB komt het examen afnemen en bij goed gevolg de diploma’s uitreiken. De heer Paul Wansink voorzitter van het arbiterkorps NWN en Marieke Schigt van Duin als docent opleiding van BV Sombroek zullen de aspirant arbiters bijstaan tijdens hun examen, zodat alles gladjes verloopt.

Aspiranten, neem uw QR code mee, ontsmet uw handen bij binnenkomst en houd 1,5 meter afstand. Dus zet de stoelen niet pal naast elkaar.

Uw reporter