Aandachtspunten voor iedere Sombroek biljarter

 1. Algemene richtlijnen van het RIVM
 • Blijf altijd thuis bij gezondheidsklachten en ook als iemand in uw huishouden koorts (38 graden of hoger) en/of benauwdheidsklachten heeft
 • Schud geen handen
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze weg op een veilige plek
 1. Entreedeur van de sporthal
  Voor de middagen is de buitendeur normaal geopend.
  Toegang voor ’s avonds is bepaald tussen 18:30 en 19:00 uur.
  Met Frans Breeuwer, bedrijfsleider van SSL, is afgesproken dat de buitendeur van de Sporthal om 19:00 op slot gaat. Wie na 19:00 uur naar binnen wil zal moeten aanbellen en dan wordt de voordeur geopend door een van de kantine medewerkers. Looproute bij binnenkomst de rechterkant van de trap nemen naar boven.
 2. Voordat u de biljartzaal betreed desinfecteert u uw handen, links voor de entree staat een dispenser met voetpedaal voor de ontsmetting. De zaal is ingericht met 21 zitplaatsen op 1,5 meter afstand. Na binnenkomst hangt u uw jas op, zet uw keu in de standaard en loop dan zover mogelijk door naar achter, of u hoort van de wedstrijdleider op welke tafel uw eerste partij wordt gespeeld en wordt u verzocht daar te gaan zitten. Het is niet de bedoeling dat stoelen worden bijgeschoven, laat ze staan waar ze bij binnenkomst ook staan. Ook zijn er looplijnen aangebracht op de vloer.
 3. Inspelen.
  Het inspelen na binnenkomst is niet toegestaan, wellicht een paar minuten voor uw partij.
 4. Consumpties
  Voor ieder dagdeel zal er met een consumptieformulier worden gewerkt. De kantinemedewerker komt de bestelling opnemen en serveert deze uit. Voor de middag betekent dit dat een kantinemedewerker tot 17:00 aanwezig is en u kunt betalen in de kantine. Voor de avond zal een kantinemedewerker de bestellingen opnemen en serveert deze uit. Na afloop van de speelavond kunt in de kantine betalen.
 5. Toiletbezoek
  Na toiletbezoek is het verplicht handen wassen en desinfecteren.
 6. Wanneer u gaat spelen
  Op elke tafel staan flesjes om uw handen te desinfecteren en een doekje met reinigingsmiddel voor de speelballen, beide spelers kunnen om de beurt de keuzetrekstoot uitvoeren of onderling bepalen wie er begint.
 7. Na afloop van de partij
  Na afloop van de partij reinigt de winnaar van de partij de speelballen, terwijl de verliezer de volgende partij schrijft. De spelers die als laatste een partij spelen op een tafel dienen ook het biljart schoon te maken. Winnaar reinigt de speelballen en het laken en de verliezer de randen.
 8. Belangrijk voor de schrijvers
  Voor aanvang van de partij reinigt u het telkastje. Aan de onderkant zit een schakelaar voor on/off (u zet deze op off), u desinfecteer de voorkant en schakel het kastje weer in.
 9. Verlaten van de sporthal
  Bij het verlaten van de sporthal dient gebruik te worden gemaakt van de nooduitgang op de begane grond. Brede trap naar beneden en dan voor de deur linksaf de gang in. Aan het einde rechts de nooduitgang door. (deur sluit vanzelf weer) Voor de middagdelen kan gebruik worden gemaakt van de “normale” in- uitgang als deze open is.