Aandacht voor elkaar, nodig?

Jazeker is dat nodig en veel meer dan je denkt. We zijn “oudere mensen” en de oudere mensen komen (als je pech hebt) in de situatie dat de gezondheid “kuren” krijgt. Niet iedereen loopt daar mee te koop en draagt zijn of haar “last” in stilte zeker in deze tijd, je ziet en spreekt door de stilte op de club ook minder mensen, het kringetje is klein. Maar als je dan iemand spreekt en vraagt “hoe is het?” dan krijg je meer te horen dan je dacht. Gelukkig spreek en zie je als reporter meer mensen (als je de oren open hebt) en zo kom je dan aan de gewenste informatie, maar doe je er dan ook iets mee?

Belrondje doen en mensen spreken, vinden ze fijn

Effe belle vind ik niet erg en vaak heb je leuke gesprekken, blije mensen aan de telefoon die het waarderen dat je belt. Gewoon even de vraag stellen “hoe gaat ’t?” brengt vaak het gesprek op gang en kun je een luisterend oor bieden, het gaat niet over jezelf maar het geeft de persoon die je belt even de gelegenheid z’n hart te luchten of de vragen te stellen die in het hoofd rond spoken. Moet ik dan alles opschrijven van wat ik hoor? Neen natuurlijk niet, maar ik wil jullie middels dit bericht duidelijk maken dat de aandacht voor elkaar die we vóór de corona hadden, nu gewoon dubbel zo hard nodig is. Stilte achter de voordeur is echt niet fijn en als we dan straks weer spelen in de zaal en je komt tot de ontdekking dat “hij” er niet is, bel hem dan op en vraag hoe het gaat. Dit zal motiveren om toch maar weer eens langs te komen al is het maar om te schrijven tijdens een partij en er daardoor toch weer bij te horen.

Zo maar even het hart gelucht

Voldoende geschreven? je weet het maar nooit. Wat ik wel weet is dat de dagen nu rap voorbij denderen en het spel straks weer gaat beginnen. Nog even de voorjaarsstorm afwachten die ons met de Pinksterdagen dwars zal zitten en u weet waarom we nog een paar dagen extra moeten wachten. Het is namelijk niet fijn als er leden die onderweg zijn naar de club, van hun fiets afwaaien met alle gevolgen van dien. Ik wens een ieder een fijne Pinksterdagen en tot de 31 mei, want dan………… GAAN WE WEER VAN START

Uw reporter