5 jaar geleden, bijzondere dag

Wie herinnert het zich nog? het 50 jarig bestaan is inmiddels 5 jaar geleden. Zo hard gaat de tijd dat we nu kunnen zeggen “onze vereniging is 55 jaren jong” Vitaal en rijk aan vele leden, ruim 160 in totaal en groeiende. Duidelijk moge zijn dat onze vereniging iets toevoegt aan het sociale aspect in de regio en aan wat wij als mensen nodig hebben.

Babyboomers zorgen voor aanwas

In België spreekt men van de “2e jeugd” en daar bedoelen ze ons “ouderen” mee. Mensen van een leeftijd waarin plezier voorop staat en werken uit den boze is. Niet dat we de vrijwilligers onder ons te kort willen doen met hun dagelijkse bezigheden, maar als het op werken begint te lijken, kijkt menigeen even in de spiegel en vraagt zich af waar hij/zij mee bezig is. Het moet leuk blijven, dat is wel duidelijk. Dus gaan we biljarten en spreken we onze schoolvrienden, voetbalmaatje of oude buurman van vroeger weer eens aan de tafel.

BV Sombroek Langedijk leeft en groeit

Als nooit tevoren, een waar begrip in de regio Noordwest van de KNBB. Weinig verenigingen kunnen zeggen dat het groeiperspectief een zelfde positieve curve doormaakt als bij onze vereniging. We hebben een penningmeester die glimt van oor tot oor, de ledenadministratie schakelt vrouw en kinderen in om het werk gedaan te krijgen en de secretaris schrijft z’n vingers blauw vanwege allerlei handen regels en puntjes die duidelijk gemaakt moeten worden. Om nog maar niet te spreken van de algemeen wedstrijdleider die in samenspraak met zijn 7 assistenten (ja u leest het goed) alles op de dagdelen in goede banen moet leiden. Algemene zaken loopt de benen uit z’n lijf om de randverschijnselen in goede banen te leiden en de ICT manager werkt vanuit huis (lekker rustig) stuurt aan op de pc en houd de rest van de digitale wereld scherp in de gaten. Oh ja, de voorzitter die overziet het geheel en grijpt in waar nodig (werkeloos?) en is aanwezig als een echte voorzitter, gewoon top!

Heeft u interesse? Neem contact op

We begrijpen het best, hele verhalen lezen en dan? nou gewoon contact opnemen met een van de bestuursleden en vragen naar de mogelijkheden. Kijkend naar de dagdelen zult u zien dat er “op de dag” (‘smiddags) ruimte is op maandag en dinsdag. De donderdagmiddag (29) en de vrijdagmiddag (30) zijn redelijk gevuld, dinsdagmiddag (25) en maandagmiddag (27) kunnen er nog wel een paar bij hebben. We streven naar ongeveer 35 leden per dagdeel (5 tafels) waarin we allemaal 2 partijen kunnen spelen en er ook ruimte is voor onderlinge conversatie en gezelligheid voorop.

Liever in de avond? ook goed

De maandagavond ( 25) komt langzamerhand aan z’n taks, het is de avond van de wat hogere spelers en die hebben hun tijd echt nodig om tot hun mooie spel te kunnen komen. De dinsdagavond (24) ontvangt u met open armen, een gezellige en echte “ouwe jongens krentenbrood” club waarin net als de maandagavond een goede pot biljarten wordt geleverd. De donderdagavond groeit gestaag en heeft nu 15 leden. Hongerig naar nog meer biljartvrienden heet deze gezellige club u van harte welkom, altijd al eens gewild? dan is dit uw kans. Als deze pandemie ons een ding heeft duidelijk gemaakt, dan moet je niet wachten met genieten maar gewoon doen. Pak die keu en ga van start, geen keu? wij hebben voor de beginnen gerust nog wel iets staan.

Mailadressen

Voorzitter@bvsombroek.nl

Secretaris@bvsombroek.nl

Penningmeester@bvsombroek.nl

Wedstrijdleider@bvsombroek.nl

Ledenadministratie@bvsombroek.nl

Uw reporter