1e week sluiting achter de rug

De 1e week van de Corona-sluiting is achter de rug en is in het algemeen goed verlopen. Gezien het hoge leeftijdsgehalte van onze vereniging knijp je de billen bij elkaar en als je dan geen berichten ontvangt van leden die het virus hebben opgelopen, dan prijs je ons toch “gelukkig”. Hoewel het woord “gelukkig” een vreemde uitspraak kan zijn neem ik aan dat een ieder begrijpt wat we bedoelen.

Zo af en toe hebben we contact met enkele leden, lopen een rondje om en spreken af elkaar halverwege te ontmoeten. Praten met de ons vertelde afstand tussen elkaar gaat prima, en.. maakt het ook leuk. Je komt buiten en hebt afleiding, ziet elkaar en kunt ergens een stukje gevoel kwijt. Is er iemand jarig, ga dan niet op visite maar…. zing voor de deur, ook leuk voor de buurt.

Hulp nodig? laat het dan weten, vragen staat vrij en is verstandig gegeven de omstandigheden. Dit soort moeilijke situaties zijn we niet gewend, ons zelf anders gedragen als we gewoon zijn, we zijn nogal nonchalant van inslag. Het zal wel loslopen hoor je ook wel, jeugd kan soms erg makkelijk zijn en wij moeten onze naasten ervan overtuigen dat er nu gehandeld moet worden.

Heeft u iets te vertellen, schrijf het op en stuur het naar,

ruud@schigt.net onder vermelding “plaatsen op de site”

Sterkte allemaal