1e en 2e ronde bandstootfinale BV Sombroek

Tja, woensdagavond vergeten iets op de site te zetten. Moe en druk geweest maar ook een beetje zenuwachtig (volgens het publiek) niet dat ze nou gelijk hebben maar ach, je geeft er aan toe en laat ze in die waan en begint het nog te geloven ook. De 1e ronde op 4 tafels, Klaas Mulder mocht de spits afbijten tegen een voor hem volkomen nieuwe tegenstander Karl Hornung. Karl liet zien dat dit spelletje hem wel ligt en knapte Klaas op in 23 beurten, boink die slag is binnen en Klaas verbouwereerd vragend “mag ik nou die andere dagen evengoed meedoen? Natuurlijk!!

Kees Stofbergen Liet Tom Roelofszen alle hoeken van de tafel zien en haalde de winst keurig binnen in 19 beurten. Tom ging zitten en overdacht wat er nu misging, zijn conclusie “alles” Oei Oei hij kijkt verbeten……

Kees Bruin aan de tafel tegen Arie Rietveld, gedreven als Arie is liet hij geen spaan heel van Kees en gaf daarmee zijn visitekaartje af aan de rest, kijk uit voor mij “ik ben gevaarlijk” ja ja, we zullen dat in de gaten houden en wat doet de rest?

Ik zie de gek mocht spelen tegen de “andere” Rietveld, vriendelijk maar…… net zo gevaarlijk, zit in de familie denk ik overhard. Ruud kijk uit, het zijn zulke gevaarlijke tegenstanders, als je denkt dat je ze te pakken hebt komen ze zo weer achterop. Maar ja, al kost het me 40 beurten, hij wint niet van me. Nou en dat klopte en wat is die vent vasthoudend, ik kreeg hem maar niet uit de buurt en hij was nog eerder uit ook. Toch wist ik remise te maken (natuurlijk want dat had ik expres zo gedaan) 1 punt binnen.

2e ronde verkort verslag,

Winst voor Arie met daarop de koppositie, in zijn kielzog broer Bart met 3 punten (het zal niet zo wezen) en ik zij de gek Ruud ook 3 punten. De kopploeg is gemaakt, met Kees (Bruijn) Kees (Stofberg) en Karl (Hornung) in de achtervolging met 2 punten. Tom (Roelofszen) en Klaas ( Mulder) sloten de rij en zijn op dit moment wel nummer 7 en 8 van de 140 leden. (toevallig)

Morgen gaan we verder, al moet ik wel zeggen dat de belangstelling geweldig is. 8 spelers, 4 schrijvers en 4 arbiters en ook nog eens 11 man publiek, gewoon meegaande leden die hun dagdeel komen supporteren, geweldig hier houd ik van. Daarnaast ook nog eens 15 man/vrouw arbiters in opleiding onder leiding van een 6 tal voorspelers en 2 docentes maakte het geheel best druk in de zaal “zonder rumoer” wat een ambiance.

 

Morgen meer