1 April, een bijzondere datum?

Meer en meer begint er te dagen dat 1 april ondanks zijn betekenis, een bijzondere datum zal zijn. De avondklok blijft voorlopig nog even, dat is inmiddels wel duidelijk, sporthal niet open dus de maand Maart is alvast afgeschreven, jammer maar waar. We zien aan het stijgen van de gegevens op tv dat samenkomen (schaatsen en mooi weer) nu nog even onze vrijheid dwars zit. Maar tussen de regels door kun je lezen en zien dat de ruimte en daarmee meer vrijheid in aantocht is.

Onderhoud nu uitvoeren

De keu, foedraal en handschoentjes kunnen nu waar nodig worden vernieuwd, beslagen ten ijs komen heet dat, geweldig. Frustraties zijn over boord gegooid, materiaal opgeknapt, stiekem getraind en tot de tanden toe gemotiveerd kijken we stiekem en hoopvol naar de maand April. Bijkomend voordeel is dat de verkiezingen ook achter de rug zullen zijn en de heftige debatten opgeruimd in de kast zullen staan. De vorming van een kabinet zal dan nog volop bezig zijn en de verschillen van inzicht worden links en rechts enigszins aangepast om vervolgens samen weer door 1 deur te kunnen wandelen. Een voorbeeld voor de nieuwe VVE van het mooie complex naast de sporthal dat nog opgericht zal moeten worden.

Mooi weer in Maart?

Dat zou best leuk zijn, kunnen we weer even naar buiten in de zon en genieten van het mooie voorjaar met al zijn bloeiende pracht en nieuw leven. Het haalt je gedachten even weg van je hobby, echter het nodigt uit om tijdens je wandeling menig dorpsgenoot tegen te komen die ook lid is van diezelfde vereniging en dan toch maar (naast de standaardvraag hoe is het?) over datzelfde biljarten te beginnen en voor je het weet ben je een half uur verder.

Gemeente Dijk en Waard

Geweldig dat samengaan, kunnen de leden die nu nog “ver weg” wonen in Heerhugowaard ook eens een rondje door hun “nieuwe” dorp fietsen of lopen. Bijkomend voordeel is dat ook zij dan leden tegenkomen en dat zelfde praatje kunnen maken over onze gezamenlijke hobby. Geen last van corona want dat is dan allang weg, dus ook geen obstakels en ja maar, ze kunnen gewoon komen, wel gezellig.

Laatste dag van feestweekeinde

De baas (Marieke) was gisteren jarig en in deze coronatijd moeten we de dagen dan verdelen tussen de kinderen en kleinkinderen. Dinsdag de 1e, vrijdag de 2e, zaterdag de 3e en vandaag de 4e op visite. Uiteraard mee eten (heel duur) en op tijd naar huis, wij rusten de rest van de week wel uit. Gelukkig konden we wat sparen, geen biljartuitgiftes en een vooruitzicht van een 2e Dreesontvangst maken het makkelijk om rond te komen, wat hebben we het slecht????

Voor komende week, veel plezier en gezondheid.

Uw reporter