De jaarvergadering is weer geweest, geweldig leuk en vlot verlopen

Weet dat een ieder graag wil weten wat er op de jaarvergadering zal zijn besproken, natuurlijk “kan” niet iedereen maar willen ze wel weten wat er besproken is. Proberen zal ik het geheel een beetje samen te vatten alvorens de secretaris zijn verslag schrijfbaar heeft gemaakt, hij als geen ander kan dit veel beter samen vatten maar dat duurt even, drukke man. De eerste helft van de vergadering verliep dermate vlot dat we eigenlijk al aan de drank zaten voordat we wisten en als je dan geen man bent van de drank (spa rood zoals altijd) kijk je toch verbaast op van de snelheid waarmee men de kantine weet te bereiken, het is “gratis” oftewel de vereniging geeft een rondje. Alle gekheid op een stokje, mensen bedanken die zich belangeloos inzetten om de vereniging draaiende te houden is een eerste vereiste. Nico Kraakman werd wederom bedankt ditmaal met een “doosje speciaal bier”voor het onderhoud van de tafels en dat doet hij perfect. Henk Holthuis kreeg ook de handjes op elkaar, als “leider van de schoonmaakploeg” die 2 x per jaar de zaal binnenstebuiten keren werd hij verrast met een flesje wijn. Vitrage en gordijnen reinigen, tafels stoelen en alle andere attributen die zich voor schoonmaak laten lenen werden onder handen genomen. Als verzoek leek het Henk raadzaam maar niet meer te “krijten” aan de tafel daar het krijt tot in de kleinste hoekjes werd waargenomen. Wel heeft Henk een dringend verzoek aan ALLE LEDEN!! wie toont zich bereid een helpende hand toe te steken bij de schoonmaakploeg, afgelopen keer waren ze slechts met 4 personen waarvan Piet Woestenburg met zijn leeftijd van 89 zich niet aan de kant liet zetten en ook acte de presence gaf, knap hoor! Henk zal een lijst op het bord hangen in de hoop dat U zich aangesproken voelt en een handje toesteekt, uiteraard mag moeder de vrouw ook mee komen hoe meer zielen hoe meer vreugd en snel klaar is dan het gevolg.

De trainers zijnde Arie Rietveld, Ed van Stralen, Giel Pankras en Piet Korver werden ook verrast met een flesje wijn en bedankt voor hun inzet van het afgelopen jaar. Dankzij hun tomeloze inzet en enthousiasme wisten zij de mensen op de trainingen zoveel motivatie bij te brengen dat het bestuur genoodzaakt werd de trainingsochtenden uit te breiden en er ook een wachtlijst ontstond.

Bij de bestuurswisselingen die om de paar jaar aan bod komen werd onze voorzitter herkozen hetgeen niet verwonderlijk is, hij doet stil en op de achtergrond geweldig werk en laat zich pas gelden als het nodig is. Zo’n persoon is onmisbaar voor een vereniging met zoveel leden en wij zijn blij met hem.

Marco Kraakman heeft na een periode van 5 jaar besloten zijn bestuursfunctie als algemeen wedstrijdleider ter beschikking te stellen en deze werd overgenomen door Ruud Schigt. Marco werd ook met een lekker flesje wijn verrast en uiteraard bedankt voor zijn inzet, wedstrijdleider zijn is een bezige taak en het hebben van een brede rug is wel eens noodzakelijk. Gelukkig hebben we als assistent-wedstrijdleider een fantastische vent die bij voorwedstrijden en finales de touwtjes goed in handen heeft Ben Beemsterboer, ook hij werd beloond met een lekker flesje wijn. Zijn assistente ( die heeft alleen hij) Marieke Schigt kreeg van het bestuur een zelfde flesje wijn, iets wat zij niet nodig vond maar het bestuur was anders van mening. Inzet als assistente en waar nodig als docente om arbiters op te leiden maakt onze vereniging wel tot een complete ploeg met alle faciliteiten aan boord.

Naar voren is gekomen dat er ook een vrijdagavondclub van start zal gaan die het klassensysteem van de bond zal hanteren met een minimale instap van 3 klas moyenne 1.70 = 70 caramboles, 2e klas moyenne 2.50 = 90 caramboles, 1e klas moyenne 4.00 = 120 caramboles, hoofdklasse moyenne 7.00 = 150 caramboles Ā Hetgeen betekend dat zij die er aan mee willen doen, zich kunnen melden bij Ruud Schigt. De bedoeling is dat wij starten op vrijdag 12 oktober, echter wanneer er voorwedstrijden of finales waarbij alle 4 tafels bezet zijn, vervalt de vrijdag als clubavond voor die week. De mogelijke kosten voor die extra avond worden nog in het bestuur besproken.

Klokke 22.00 uur was de vergadering voorbij en ging een ieder zijn weegs.

Om te zorgen dat ook de secretaris nog iets te vermelden heeft laat ik het hierbij,

 

Uw reporter